V poslednej dobe sa sanžím variť bezlepkovo, vegánsky a bez cukru. Pozerám recepty, aby vyhoveli môjmu zadaniu, ale je ich žalostne málo, vlastne skoro vôbec. Buď sú vegan, alebo bezlepkové, alebo bez cukru.
Tak mi nezostáva nič iné ako experimentovať .
Z jedného takého experimentu mi vyšla vegan bezlepková bábovka bez cukru, plná ovocia, orechov a kto chce si tam môže šúpnuť i vegan čokoládu, alebo iné prekvapenia. A navyše som to urobila ako hrnčekový recept, ktoré sú pre svoju jednoduchosť úplne super.
Bábovka mi chutí, je šťavnatá, celkom fayn vyzerá a preto sa s vami o ňu delím aspoň takto cez recept.
Vegan bábovka bez lepku a cukru
Potrebné suroviny:
• 1,5 hrnček /h/ kukuričnej múky
• 0,5 h medu
• 1h sójového mlieka
• ¼ h olivového oleja
• 1 rozmixované jablko s orechami
• Zavárané čučoriedky
• Strúhaný Kokos
• Prášok do pečiva
• Štipka soli
• Hrozienka
Postup:
Kukuričnú múku, med, sójové mlieko, olivový olej, rozmixované jablko s orechmi, kokos, prášok do pečiva, štipku soli spolu rozmixujeme.
Z čučoriedok odlejeme šťavu, čím viac jej prilejeme do cesta tým bude cesto šťavnatejšie. Ja som nechala šťavu v množstve 3 polievkových lyžíc. Množstvo čučoriedok a sušených hrozienok si prihoďte podľa chuti. Ja som prihodila do cesta viac než dosť.
Formu na bábovku som vymastila olivovým olejom a vysypala kukuričnou múkou. Vliala som hmotu do formy a piekla v predohriatej trúbe na 220°C 35min.
Tak je vzniknutá bábovka šťavnatá s kopou ovocia, sladká a pritom bez cukru. Čučoriedky cesto prifarbia na fialovo, takže i farba je zaujímavá :)
Dobrú chuť priatelia :)