priestory pre tvory

Mexická tortila

Jednoduché, rýchle, výdatné, chutné jedlo- vhodné aj ako desiata na cesty. Ak máte zvyšok ryže, môžete prihodiť do zmesy tiež, budete mať niečo na štýl buritos :).

Ingrediencie:

celozrnné placky tortila (kúpené, ale dajú sa i spraviť- múka, voda, soľ), uvarená fazuľa- cca 400g, kukurica, veľká cibuľa, 2 mrkvy, paradajkový pretlak/drtené paradajky (v sezóne čerstvé), červená paprika, jarná cibuľka, soľ, korenie, mletá paprika, čili, cesnak, lahôdkové droždie, olej

Postup:

Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme postrúhanú mrkvu, dusíme, prihodíme uvarenú fazuľu, kukuricu, zalejeme pretlakom/paradajkami. Osolíme, okoreníme, dusíme, kým mrkva nezmäkne. Dochutíme čili, prelisovaným cesnakom. Zmes by mala byť šťavnatá, ale nie príliš tekutá. Papriku kápiu a cibuľku nakrájame na malé kúsky. Tortilu dáme na väčšiu panvicu, zohrejeme z oboch strán, presunieme na tanier, do stredu dáme pripravenú zmes. Posypeme lahôdkovým droždím, pokrájanou zeleninou. Rolujeme tortilu- najprv zahneme spodnú časť kúsok do vrchu a bočné strany potom „zatvoríme“ smerom stred. Na cesty stačí tortilu zabaliť do pečiaceho papiera/alobalu.