priestory pre tvory

Čokokoláč

V špajzy a v chladničke som mala všelijaké potraviny, ktoré bolo potrebné spotrebovať a navyše som mala chuť na sladké + niečo jednoduché a rýchle, tak som napiekla koláč. Suroviny som doslova nasypala a naliala a zamiešala v miske za 5 minút, dlhšie trvalo rúre, kým sa predhreje. :D Mám rada vláčne koláče, také, z ktorých sa „z huby práši“ sme predsa piekli na pieskovisku! :D Tento je vďaka jogurtu taký akurát, je vegan a môžete si ho pripraviť aj v bezlepkovej verzii. :) Superrýchlo vznikali i fotky k nemu, pardón za horšiu kvalitu.

 

Ingrediencie: hrnček a pol múky  (½  celozrnná, ½ polohrubá), 4 lyžice kakaa, 2 lyžice kokosu, 1 čaj.lyžičkasodybikarbony, 1 ČL prášku do pečiva, ¾ hrnčeka trstinového cukru, ½ hrnčeka oleja, 500 g sojoveho jogurtu (dobrá cena/kvalita- Kaufland), za hrsť mrazeného bobuľovitého ovocia

 

Postup: Najprv si prehrejte rúru na 180°, do veľkej misky nasypte všetky suché suroviny- premiešajte, potom prilejte olej a jogurt- premiešajte. Cesto vylejte do formy (na tortu, plech). Vtlačte to neho ovocie. A dajte piecť. Po 25 minútach skontrolujte špajdlou, či je cesto upečené. Keby nie som ultra lenivá, roztopila by som ešte čokinu, poliala ňou koláč a posypala kokosom. :)